Vælg en side

Nye muligheder gennem ordblindeundervisning

Thomas blev uddannet kleinsmed og gik i en del år og arbejdede ved filebænken. ”Det havde jeg nok gjort endnu, hvis ikke jeg havde taget mig sammen og var startet på ordblindeundervisningen på TH LANGS HF & VUC,” siger Thomas. ”Det gik rigtig godt, og jeg fik kendskab til mange hjælpemidler som kan støtte mig i både læsning og skrivning. Derfor fik jeg også mod på at læse videre og tog først 10. klasse og herefter en fuld HF-uddannelse på Hf-enkeltfag.” I dag læser Thomas til maskinmester.

Læs hele historien om Thomas her

Thomas er ordblind, kan ikke læse og har taget en fuld HF på TH. LANGS HF & VUC

20-årige Thomas har gennem det meste af sin skolegang været fuldt ud bevidst om, at han er 100 % ordblind. I dag har han gennemført en fuld HF på TH. LANGS, og planen er at tage en bachelor i Anvendt matematik på Syddansk Universitet.

”Både mine lærere og læsevejleder på TH. LANGS har forstået at tage udgangspunkt præcist der, hvor jeg var, og har hjulpet mig videre der fra,” fortæller Thomas. ”Det har både været i den daglige undervisning i klassen, og når jeg har haft enetimer hos min læsevejleder med fokus på eksempelvis de afleveringsopgaver, jeg sad med.”

Læs hele historien om Thomas

Har du spørgsmål?

Share This