Vælg en side

COVID-19 retningslinjer – THL

COVID-19 betragtes ikke længere som en ”samfundskritisk sygdom”, og langt de fleste restriktioner er derfor nu blevet ophævet. Her på skolen gælder derfor nu nedenstående retningslinjer for håndtering af COVID/Corona.

Generelt følger vi naturligvis fortsat Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hjemsendelse, smitteopsporing og testning ved mistanke og/eller konstateret smitte i forhold til elever, kursister og medarbejdere.

Vi anbefaler også dig til at følge Sundhedsstyrelsens seks generelle råd, som er:

  • Bliv vaccineret
  • Blive hjemme og blive testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent særligt på overflader som mange rører ved

Det er vigtigt for os, at alle trygt kan færdes på skolen og en del af forudsætningen herfor, er at alle overholder anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne.

Vaccination
En stor andel af befolkningen i Danmark er blevet vaccineret, og vi anbefaler, at du lader dig vaccinere.

Hvis du testes positiv med COVID-19?
Du må fortsat ikke møde op på skolen, hvis du er testet positiv for eller har symptomer på COVID-19.

Giv straks besked til skolens rektor, Nanna Skulvad på telefon 21846957, eller vicerektor Robert McCluskey på telefon 91179913. Kontakt sundhedsmyndighederne og følg deres anvisninger.

Hvis du skal tilbage i skole efter COVID-19?
Generelt gælder, at du ikke skal testes igen for at kunne møde på arbejde eller i skole. Det kan du i udgangspunktet, når du ikke har haft symptomer i 48 timer. Også hér er det dog vigtigt, at du følger anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og din egen læge.

Nær kontakt
Hvis du er nær kontakt til en smittet, anbefaler vi at du bliver hjemme. Dog behøver du ikke gå i selvisolation, hvis du er færdigvaccineret eller har været smittet med coronavirus inden for de seneste 12 måneder.

Hjemmeundervisning
Hvis du bliver hjemme, fordi du enten er smittet, eller er nær kontakt til en smittet, så kan du følge med i dine fag og undgå fravær ved at give ledelsen besked, og holde dig aktiv på de måder, som dine lærere efterfølgende giver dig besked om. Hvis du er smittet, skal du selvfølgelig kun holde dig studieaktiv, hvis du er føler dig frisk til det. Er du for syg til at holde dig studieaktiv, vil du blive ført fraværende, men med COVID-19 som årsag. Det vil naturligvis indgå i vurderingen, hvis dit samlede fravær på et tidspunkt bliver for højt.

Links
Her finder du de gældende retningslinjer: https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19/lovgivning-og-retningslinjer/vejledninger-og-retningslinjer
Du kan altid holde dig opdateret på myndighedernes fælles hjemmeside om Corona, coronasmitte.dk. Her er en omfattende FAQ, information om symptomer, status på COVID-19 i Danmark og i vores område, seneste nyt fra myndighederne osv.

Også Sundhedsstyrelsen har en mængde information og officielle anbefalinger på sin hjemmeside, b.la. folderne Til dig, der har symptomer på COVID-19 og Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus, som begge er nævnt ovenfor.

Disse fremgår i en samlet pjece, som kan læses her: Overgangsvejledning for håndtering af smitte på dagtilbuds, undervisnings- og uddannelsesområdet.

Share This