Vælg en side

Anastasiia’s drøm

Anastasiia har været syv år i Danmark og arbejdet bl.a. som au pair og på fabrik. Hun har tidligere gået på sprogskole, og er nu startet på THL, da hun rigtig gerne vil være mere sikker i det danske sprog.

Læs mere

 

Jonas banker rusten af med et TURBO forløb

Efter 11 år i Forsvaret har Jonas lyst til at komme tilbage på skolebænken og tage en HF-uddannelse. Som et led i den proces har han gennemført et TURBO forløb i flere fag for at blive bedre rustet til fortsat skolegang.
For Jonas er TURBO forløbet på TH. LANGS HF & VUC et led i en dannelsesrejse. Han har netop nu orlov efter 11 år i Forsvaret, og er nu ved at se nærmere på, hvad tiden efter livet i Forsvaret skal bruges til.

Læs mere

 

DSA på C-niveau er et vigtigt skridt på vejen for syriske Basem

Basem har været tre år i Danmark. Hans mål er at starte på universitetet i 2019, hvilket bl.a. kræver dansk på A-niveau.
Basem har gennemført en stor del af jura-uddannelsen i Syrien. Hans drøm er at fortsætte ad denne vej her i Danmark. Det kræver imidlertid, at han starter forfra på uddannelsen, da den danske lovgivning er væsentligt forskellig fra den syriske. ”Jeg har talt med universitetet og været i praktik hos en advokat her i Silkeborg,” fortæller Basem. ”Mine erfaringer herfra bekræftede mig i, at det rigtige er at starte forfra. Det kræver at jeg har dansk på A-niveau, og DSA på C-niveau bliver dermed et vigtigt skridt på vejen for mig.”

Læs mere

 

Nu er Mikkel klar til at gå til eksamen

Mikkel (24 år) har tidligere gjort alt for at undgå eksamen ved at gå ud af folkeskolen i 8. klasse og efterfølgende vælge en efterskole, hvor der ikke var krav om eksamen. I dag går han på Almen Voksen Uddannelsen (AVU) på TH LANGS HF & VUC. Hans store ønske om at uddanne sig til dyrepasser kombineret med, at skolens lærere kan rumme og motivere kursister ved at se den enkelte, og hvad den enkelt har brug for, har gjort, at Mikkel er kommet videre. Han bestod sidste år 9. klasse i matematik med et 12 tal og i år tager han 10. klasse matematik og 9. klasse i dansk og engelsk.”

På TH LANGS HF & VUC bliver man ikke trampet i hovedet, fordi man ikke lige forstår tingene første gang. Det har jeg tidligere oplevet og samtidig fået at vide, at det jeg lavede, ikke var godt nok. Her er der helt andre muligheder – også for at få tingene forklaret igen, hvis det er det, som gør, at man forstår det bedre og kan komme videre med sine opgaver.”

Bedre danskkundskaber skal hjælpe kurdiske brødre videre

Brødrene Rudi (30) og Ronni (27) har begge et stort ønske om at blive bedre til dansk for at skabe et bedre grundlag for at kunne få en læreplads.

De oplever, at danskundervisningen på TH. LANGS HF & VUC tager udgangspunkt i deres situation og hjælper dem videre mod deres mål.

Læs hele historien

På TH. LANGS HF & VUC har de blik for den enkelte

26 årige Steffen tog i 2013 9. klasse på VUC hos TH. LANGS HF & VUC og er i dag i lære som smed. For Steffen har livet ikke været lige til, så det var befriende for ham, at komme til en skole, som har blik for den enkelte.

”Lærerne på TH. LANGS HF & VUC hjalp mig godt på vej med udgangspunkt i den ”bagage”, jeg havde med efter de første 23 år af livet. Jeg fik også et kærligt spark bag i, når det var nødvendigt, fortæller Steffen.”

Læs historien om Steffen

Har du spørgsmål?

Share This