Vælg en side

Elever på tur

Silkeborg er den ideelle beliggenhed for en HF Outdoor linje. Som landets naturhovedstad giver den alle muligheder for udendørsaktivitet. Det er også et væsentligt grundlag for en ny HF-linje hos TH. LANGS HF & VUC, som kan vælges af de elever, der starter på HF til sommer. Linjen er målrettet de unge, som har stor interesse for naturen og nyder at være fysisk aktive.

TH. LANGS HF & VUC’s (THL) vicerektor Robert McCluskey er selv tidligere spejder og et stort friluftsmenneske. Den interesse deler han med mange unge mennesker. Der var således stor begejstring både hos de unge fra THLs elevråd og de lidt ældre i bestyrelsen, da planerne om en nye Outdoor linje blev præsenteret.

”Ville ønske det var mig”
THLs elevrådsformand Jacob Mejer Nielsen udtrykte sin begejstring således: ” Det lyder fantastisk, og jeg ville ønske, at det var mig, der havde muligheden for at vælge sådan en linje. At kunne blande den undervisning man får på HF med den fantastiske natur omkring Silkeborg, tror jeg vil blive populært. For nogle er det også vigtigt at kunne få et afbræk fra undervisningen, og det kan man nu med HF outdoor.”

Fantastisk natur giver unikke muligheder
HF Outdoor er for de unge, der kan lide at være fysisk aktive, og som samtidig er nysgerrig på naturen. ”På den ene side tilpasser vi mennesker os til naturen, og på den anden side ændrer vi også på den, så den passer til os,” fortæller Robert McCluskey. ” På vores nye HF Outdoor foregår en del af undervisningen udenfor, hvor vi både er fysisk aktive med fx o-løb, mountainbike og kanoture, men også udforsker skovene, søerne og landskabet, og samtidig lærer om kort og navigation. De unge får med andre ord både et praktisk og teoretisk kendskab til naturen, og hvordan vi kan bruge den på en god måde.”

Elever på tur i HF outdoor

Rækker ud til samarbejdspartnere
Den nye HF Outdoor er endnu på planlægningsstadiet. Internt hos THL arbejder primært idræts- og geografi lærere sammen med Robert McCluskey på den videre udvikling. ” Samtidig rækker vi også ud til samarbejdspartnere i både kommunen og på VIA,” siger Robert McCluskey. ”Vi vil rigtig gerne dele den gode ide med vores samarbejdspartnere i byen og benytte os af deres kompetencer til at kunne sammensætte et endnu bedre tilbud til vores elever.”

Åbner alle muligheder
HF Outdoor åbner for de samme videreuddannelser som de øvrige af THL’s HF-linjer. Denne linje er dog særligt relevant for de elever som drømmer om en uddannelse, der handler om kroppen og/eller naturen fx i et job som lærer, fysioterapeut, natur- og kulturformidler eller pædagog.

Share This