Vælg en side

Kursusperiode:

Brobygning for 9. årgang uge 45

Læs mere ved at trykke på overskriften.

 

Brobygning 9. årgang (frivillig) og 10. årgang (obligatorisk) uge 46 og 47

HF – TH. LANGS HF & VUC – 2 dage eller 3 dage

Sted: Hostrupsgade 48 – 56, 8600 Silkeborg

Formål: HF (Højere Forberedelseseksamen) er en 2-årig studieforberedende gymnasial uddannelse, der giver adgang til videregående uddannelser. Formålet med introduktionskurset på Th. Langs HF & VUC er at give dig et solidt grundlag for at vurdere, om den 2-årige HF-uddannelse er noget for dig. I løbet af kurset vil du derfor få en klar fornemmelse af, hvilke krav uddannelsen stiller til dig, hvilket niveau den foregår på og endelig også en viden om, hvilke muligheder du har bagefter.

Den 2-årige HF er en professionsrettet ungdomsuddannelse, der hjælper dig med at blive afklaret om dit videre valg af uddannelse og karriere, når uddannelsen er overstået. Det er muligt at søge direkte ind på HF allerede efter 9.klasse.

Indhold: Du vil blive grundigt orienteret om HF-uddannelsens muligheder og særpræg, samt møde nogle af de lærere og elever, der har deres daglige gang på skolen. Undervisningen vil være opdelt mellem oplæg og undervisning, der er tilrettelagt til introduktionskursuselever, samt besøg i HF-klasser, hvor eleverne vil hjælpe dig til at få en bedre forståelse for hverdagen, det faglige niveau og fællesskabet, samt nogle af de fagpakker, der kan vælges. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og tale med både vejleder og HF-elever.

Arbejdsform: Du vil blive undervist på et hold bestående af elever fra flere forskellige skoler, og du vil møde de fleste af de arbejdsformer, vi benytter på HF, men timerne vil være specielt tilrettelagt for introduktionskursusforløbet. Du vil komme til at besøge eksisterende HF-klasser og følge deres undervisning.

Mødetid: Første dag skal du møde i forhallen i den nye bygning E kl. 8.00, hvor en studievejleder vil tage imod dig. Du kan enten benytte hovedindgangen i Hostrupsgade eller indgangene fra skolegården. Skoledagen slutter 13.40. Transport Skolen ligger skråt over for Silkeborg Station, hvor alle tog og busforbindelser fra oplandet og mange af bybusserne har holdeplads.

Kantine: På skolen er der en kantine, hvor du kan spise din medbragte mad eller købe mad, drikkevarer og frugt.

Andet: Hvis du bliver syg, skal du ringe til skolen inden kl. 9.00 på tlf. nr. 69127920.

Ansvarlig: Jacob Lund Jensen, jlj@thlangs-vuc.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Introkursus for 8. årgang uge 8-14 2021. Skema kommer til at ligge her:

Share This