Vælg en side


Nana havde oprindeligt planer om at tage en teknisk uddannelse efter folkeskolen. Men en veninde åbnede hendes øjne for mulighederne med HF – og det er hun rigtig glad for i dag.

Nana Kierstejn er i fuld gang med andet år af sin HF på TH. LANGS Hf & VUC (THL). Hun har bestemt ikke fortrudt, at hun valgte at gå HF-vejen. ”Det passer mig rigtig godt, at det er en meget bred uddannelse med mulighed for at fordybe sig i de fag, man har særlig interesse i,” fortæller hun. ”Samtidig er det også dejligt, at HF kun tager to år, men at det samtidig er nok til at bliver mere moden, mens man går på skolen.”

Bredt udvalg af fagpakker
HF er dermed både et godt valg for dem, der på den ene side gerne vil have den almene dannelse med de brede uddannelsesmuligheder, og på den anden side ønsker undervisning, som er koblet tæt til den faglige retning, de påtænker at gå videre i livet med.

På andet år skal de unge vælge mellem en række fagpakker, som giver dem undervisning, hvor teorien er koblet sammen med de arbejdsopgaver, som eksempelvis findes som finansøkonom, lærer, politimand eller sygeplejerske.

Fokus på sundhed
Nana har valgt HF Health, da hun interesserer sig meget for kroppen og på sigt kunne tænke sig en uddannelse som fysioterapeut.

På HF Health er fagene biologi og psykologi i centrum, og gennem det frie valgfag kan den enkelte elev være med til at tilpasse linjen i en retning, som har særlig interesse. Med HF Health fås en gymnasial uddannelse, der giver adgang til en række mellemlange, videregående uddannelser som sygeplejerske, fysioterapeut, laborant, farmaceut og procesteknolog.

Skulle eleven ændrer uddannelsesplaner undervejs, kan HF Health med en Tillægspakke give adgang til at søge optagelse på universitetet.

Share This