Vælg en side


For Jacob Meier blev det afgørende med god tid til den enkelte og mindre fokus på karaktererne, da han valgte HF som sin ungdomsuddannelse.

Jacob går på første år af HF på TH. LANGS HF & VUC (THL), og har fra en af de første dage været aktiv både i skolens kursistråd og som engageret producent af små videoer med fokus på dagligdagen på skolen. Han sætter pris på at være med til at skabe de bedst mulige forhold for sine medstuderende og på at ”sælge” HF-uddannelsen til kommende elever.

Oprindeligt planer om erhvervsuddannelse
”Jeg havde en plan om at skulle på en erhvervsuddannelse, men min søster har gået på HF her på THL, og jeg kunne rigtig godt lide, at her er god plads til at være den, man er. Samtidig er der mindre fokus på karakterer i dagligdagen og plads til, at jeg kan udfolde min kreativitet,” fortæller Jacob.
Der er således ikke standpunktskarakterer på HF. I stedet giver lærerne to gange om året en mundtlig evaluering af den enkeltes elevs arbejde. Man går til eksamen i alle obligatoriske fag og udvalgte valgfag.

Videre som markedsføringsøkonom
Jacob er meget kreativt anlagt, og kan rigtig godt lide at arbejde med musik, reklamer og markedsføring. Lige nu har han en plan om at læse videre som markedsføringsøkonom.
På THL tilbydes flere forskellige linjer på 2. år af HF-uddannelsen. Det giver eleverne gode muligheder for at målrette deres HF til den videre uddannelse, de drømmer om.
”Inden længe skal jeg beslutte, hvilken linje jeg gerne vil følge på andet år af HF-uddannelsen, og her står valget for mig mellem ”Business” og ”Musik & Event”,” siger Jacob.
På HF Business er det særligt fagene erhvervsøkonomi og samfundsfag, som er i fokus, og linjen retter sig mod en række mellemlange uddannelser som handelsøkonom, markedsføringsøkonom eller serviceøkonom. På HF Musik & Event giver det i stedet muligheder for at søge videre uddannelse som f.eks. musiklærer, lydtekniker eller eventmanager.

Fremtidsdrømme
”Jeg vil gerne frem her i livet, og det passer mig godt, at HF kun tager to år, og giver samme muligheder som STX, HHX og HTX,” siger Jacob. ”Det gør det mere overskueligt og samtidig synes jeg i høj grad, vi bliver klædt godt på både fagligt og socialt til de næste steps i livet.”

Share This