Vælg en side

På TH. LANGS HF & VUC (THL) tilbyder vi seks forskellige linjer på 2. år af HF-uddannelsen. Det giver vores elever gode muligheder for at målrette deres HF til den videre uddannelse, de drømmer om. En af linjerne er Force.

HF Force er for dig, som overvejer et arbejde inden for forsvaret eller politiet, som redder eller lignende. ”Fagpakken er med til at klæde eleverne på til et krævende job i uniform og et liv, hvor intense situationer ofte vil kræve, at de er 100 % klar til at tage ansvar for andre mennesker i farlige og livstruende situationer,” fortæller lærer Pia Blokhus, som er koordinator på HF Force.

Fokus på idræt og psykologi
”Psykologi (og idræt) er derfor en væsentlig del af denne linje – herunder hvordan man kommunikerer og samarbejder i pressede situationer,” fortsætter Pia. ”Vi tager fat i helt konkrete problemstillinger og dilemmaer og udfordrer eleverne på at kunne håndtere dem.”

Samarbejde med Flyvestation Karup og Politiet
Eleverne på linjen har desuden mulighed for at komme i praktik på Flyvestation Karup, som skolen har et tæt samarbejde med. Under praktikken er der mulighed for at prøve fysisk træning, lære noget om militære operationer og komme helt tæt på forsvarets udstyr.

Forsvaret kommer også på endagsbesøg på THL og underviser på Force-linjen i forsvarspolitik. De medbringer deres eget mobile klasseværelse, og eleverne har her mulighed for at prøve en uniform og stille spørgsmål til soldater, som har været udsendt.
Det lokale politi kommer ligeledes på besøg og fortæller om uddannelsen til politibetjent, og hvordan en politibetjents dagligdag forløber. I psykologi undervises også i cases fra Politiskolens Grundbog, som passer ind i psykologi og dansk.

Mærk verden
Ud over psykologisk indsigt kræver det også fokus på krop og fysik at kunne tage ansvar for andre mennesker. ”De unge på linjen er typisk nogle ”hoppebolde” med stor lyst til fysisk aktivitet, ” fortæller Pia. ”De vil gerne vil ud og mærke verden og teste sig selv af – og det får de lov til.”

Der vil komme omtale af de øvrige linjer i de kommende uger.

Share This