Vælg en side

Tirsdag i uge 40 gæstede Christian Fuhlendorff blandt flere andre TH. LANGS i anledning af et arrangement med fokus på udfordringer og muligheder som ordblind. Interessen var stor både for at høre hans og de mange øvrige budskaber.

Uge 40 er ordblindeuge, og i et samarbejde mellem Netværkslokomotivet, AOF Midt, LO, Dansk Metal, 3F og TH. LANGS HF & VUC blev der afholdt et arrangement med fokus på udfordringerne ved at være ordblind og mange af mulighederne for at komme godt videre. Omkring 300 forældre og unge valgte denne aften at ligge vejen forbi.

Komikeren Christian Fuhlendorff, som lever af at få folk til at grine, havde denne aften fokus på sit eget liv som ordblind. Han forstod i den grad at favne alle de fremmødte og satte fokus på, man aldrig skal give op som ordblind, da man kan rigtig mange ting. Men skal bare finde ud af hvordan.

Samtidig var hans budskab også, at ordblindhed ikke må blive en trædepude eller undskyldning for eksempelvis ikke at tage en uddannelse. Der er rigtig mange muligheder, hvis man er klar til at kæmpe.

Nanna tager HF på THL
Vores egen Nanna fra HF, som er elite kajakroer, var også på podiet og fortælle om, hvordan hendes ordblindhed blev opdaget i 2. klasse, og hvordan hendes liv havde formet sig herfra. Nanna har bl.a. været på ordblindeefterskole, og klarer sig i dag rigtig godt på HF bl.a. i kraft af de mange forskellige hjælpemidler – herunder nota – som Nanna bruger til at få læst tekster op. Dog synes hun, som mange andre ordblinde, at engelsk kan være en særlig udfordring. ”Men det går fint,” fortæller Nanna med et smil.

IT café for ordblinde
Kent Nielsen har en café i Silkeborg, hvor bl.a. ordblinde kan komme og få råd og vejledning om brug af IT-værktøjer og apps. Caféen er åben den første tirsdag i hver måned. Mere info om cafeén her

Få hjælp med apps
Kent præsenterede flere apps, som er gode hjælpemidler til ordblinde og som letter dagligdagen væsentligt. Få et overblik her

 

Share This