Vælg en side

Nanna Brandt Pedersen er elite kajaroer og har et stort ønske om at kunne forene sin sport og videre uddannelse på HF. Det fungerer godt for Nanna på TH. LANGS, hvor hun også får nye værktøjer til at hjælpe hende som ordblind bl.a. gennem specialpædagogisk støtte (SPS).

Nanna er Team Danmark elev på TH. LANGS HF & VUC, og tager den 2-årige HF på tre år. ”Det giver gode muligheder for, at jeg også har den rette tid til min sport og eksempelvis kan deltage i morgentræning med mine ro-kammerater her i Silkeborg,” fortæller Nanna. ”Min studievejleder Stine har været rigtig god til at hjælpe med at få det hele planlagt mest hensigtsmæssigt både med hensyn til min uddannelse og min sport.”
Nanna er med på U23 landsholdet og ror primært sprint kajak på distancerne 500 m og 1000 m.

Mulighed for SPS gjorde udslaget
Som ordblind har Nanna brug for ekstra støtte til læsning og skrivning samt vejledning bl.a. om brug af IT-værktøjer i sin uddannelse. ”Derfor havde det også en stor betydning for mig i mit valg af uddannelsessted, at TH.LANGS tilbyder SPS,” fortæller Nanna
SPS er specialpædagogisk støtte i form af IT-hjælpemidler, der kan støtte elevens læsning og skrivning herunder udvikling af læse- og skriveteknikker. Samtidig hjælper SPS-vejlederen med at tilrettelægge større skriftlige opgaver, og de konkrete lektier eleven sidder med.

Ruster mig til videre uddannelse
”Jeg tilbringer nogle timer hver uge sammen med min SPS-vejleder Birgitte, hvor hun hjælper mig med nogle af lektierne og lærer mig, hvordan jeg bedst bruger de forskellige IT-værktøjer,” siger Nanna. ”Hermed bliver jeg også rigtig godt rustet til min videre uddannelse. Jeg har planer om at læse videre, men ved endnu ikke til hvad.”

Stor fleksibilitet
Nanna er rigtig glad for at gå på TH.LANGS og nyder både den faglige udvikling og pladsen til at dyrke rosporten på eliteplan. ”Jeg har oplevet en stor fleksibilitet fra skolen side i at få det hele til at gå op,” fortæller Nanna. ”Samtidig er det betryggende, at mine lærere og vejledere er så gode til at tage udgangspunkt i min situation – også fagligt – så jeg kommer sikkert videre derfra.”

Share This