Vælg en side

Efter 11 år i Forsvaret har Jonas lyst til at komme tilbage på skolebænken og tage en HF-uddannelse. Som et led i den proces har han gennemført et TURBO forløb i flere fag for at blive bedre rustet til fortsat skolegang.

For Jonas er TURBO forløbet på TH. LANGS HF & VUC et led i en dannelsesrejse. Han har netop nu orlov efter 11 år i Forsvaret, og er nu ved at se nærmere på, hvad tiden efter livet i Forsvaret skal bruges til.

Læs mere om TURBO-forløbet

Mindre sort/hvid verden
De mange år hos ingeniørtropperne i Skive har været utroligt lærerige, hårde og meget givende for Jonas. Han har i flere omgange været udsendt til både Afghanistan og Kosovo, og her har han lært, at alle handlinger kan have store konsekvenser. ”Min verden har været meget sort/hvid i den periode,” fortæller Jonas. ”Jeg vil gerne lære at tage flere nuancer med, hvilket jeg synes, der er rigtig god mulighed for på TH. LANGS. Her møder jeg mange forskellige typer og personligheder med hver deres skæbne, hvilket er utroligt lærerigt.”

Stillesiddende skolearbejde
”Mit arbejde i Skive har desuden været meget aktivt og fysisk hårdt. Derfor bruger jeg også TURBO forløbet her på TH. LANGS til at blive bedre til at sidde stille og dermed blive mere klar til videre uddannelse,” siger Jonas og fortsætter:

Fintuning af kompetencer
”Jeg har desuden fået fintunet mine kompetencer fra 10. klasse i flere fag, hvilket også var en del af det, jeg er kommet efter. Det kan jeg klart anbefale alle, som ikke har været på skolebænken i nogle år, og gerne vil til at læse igen.”

Skolen rummer alle
Jonas har det desuden rigtig godt med, at TH. LANGS kan rumme alle typer – og også ham – som ikke er en typisk elev på skolen. ”Vi kommer med hvert vores udgangspunkt og personlighed, og her er plads til alle,” siger Jonas. ” Vi respekterer og hjælper hinanden både eleverne imellem og i samarbejde med lærerne. Det givet et rigtigt godt udgangspunkt til at komme videre i livet både fagligt og socialt.”

Share This