Vælg en side

De hørte om de udfordringer, deres ordblinde børn møder i en verden af ord. Cirka 65 forældre var dukket op for at høre om IT-hjælpemidler og om, hvordan skolen kan hjælpe

Det var en koncentreret forsamling af forældre, der var mødt op onsdag aften i Campushuset på Bindslevs Plads. De hørte en læsekonsulent fra Silkeborg Kommune fortælle om tegn på ordblindhed og om, hvordan skolen kan hjælpe.

”Det handler om at udbrede viden. Viden kan være med til at gøre noget ved de frustrationer, der opstår. Man skal ikke være specialist, men med viden kan man nemmere støtte sit barn både i forhold til skolen, men også i forhold til de tekniske hjælpemidler, der findes,” forklarer Maj Ellegaard fra AOF MIDT. Hun var til stede sammen med kursuschef Jan Kristensen fra Th. Langs HF & VUC for at tale ind i det tabu, som forældre til ordblinde børn ofte er ramt af.

”Rigtigt mange forældre ved ikke, hvordan de skal håndtere børnenes ordblindhed, og de tør ikke rigtig komme ud af busken,” fortæller Jans Kristensen, og Maj Ellegaard supplerer:
”Vi ved, at mange forældre til ordblinde børn selv er ordblinde.”

Én af de forældre, der var mødt op, var Britta Rønde Færch. Hendes søn er ordblind, og hun ville gerne høre Christian Bock fortælle om alle de app’s, der findes til mobilen. Og så fik hun mere med hjem, end hun havde regnet med.

”Det er dejligt at høre, at man som ordblind voksen har masser af gratis muligheder for at få undervisning,” siger Britta Rønde Færch.

Forældrene hørte også leder af inklusionscenter for læsning, Gitte Møldrup Frederiksen, præsentere nogle af de IT-redskaber, som ordblinde elever i Silkeborg Kommune kan få adgang til derhjemme.

Aftenen var arrangeret af LO Silkeborg-Favrskov, Th. Langs HF & VUC, AOF MIDT, Dysleksiforeningen og Netværkslokomotivet.

Share This