Vælg en side

Theodora Langs skoleimperium kan i år fejre 135 års fødselsdag. Både dengang og nu er Th. Langs skoler kendetegnede ved det nytænkende, rummelige og kreative.

Da Theodora Lang startede sin skole for 16 piger tilbage i 1882 var det noget unikt. Hun viste en stor styrke ved at turde gøre noget anderledes. Styrken og troen på, at det virker at gøre tingene på nye måder, er også et vigtigt fundament for Th. Langs skole og TH. LANGS HF & VUC her 135 år efter.

Vil sikre uddannelse
Skoleleder Tine Kristiansen fra Th. Langs skole og rektor Nanna Skulvad fra TH. LANGS HF & VUC er begge stolte af at være med til at videreføre de unikke tanker, kreativitet og rummelighed, som var kendetegnende for Th. Langs skoler lige fra starten. ”Theodora og Karen Lang var begge meget nyskabende for deres tid. Deres ønske om at sikre uddannelse for både de målrettede, og de som ikke var gået den lige vej gennem livet, kombineret med kreativitet og høj faglighed kendetegner i høj grad også vores skoler i dag,” fortæller de.

Forskellighed og rummelighed
Plads til forskellighed og stor rummelighed er således en væsentlig del af hverdagen på de to skoler. ”Vi gør meget ud af at tage udgangspunkt i den enkelte og bringe dem videre i deres dannelse og uddannelse herfra,” fortæller Nanna og Tine. ”Det oplever vi, at både elever og kursister værdsætter, og de føler sig anerkendte, som dem de er, hvilket er en væsentlig faktor i deres videre uddannelse.”

Nye muligheder for læring
Det nytænkende og fokus på nye muligheder for læring er også en del af det nye Campus samarbejde på Bindslevs Plads, hvor de to skoler sammen med fem andre partnere har indgået et nyt partnerskab. Det giver en ny berigelse for både elever og lærere. Det sker fx nu hvor 40 elever fra Th. Langs skoles 8. klasse samarbejder med 18 voksne med dansk som andet sprog fra TH. LANGS HF & VUC i et projekt om ”Kloden i en menneskeskabt tidsalder, eller når HF studerende hjælper kommende konfirmander på Th. Langs skole med at skrive en tale til deres konfirmation.

Theodora hædres
Det er ikke blot på de to skoler Theodora er anerkendt for sin store indsats men i hele Silkeborg. Derfor bliver et område ved Campus Bindslevs Plads til næste år til et grønt åndehul som ”Theodoras Have”. Det glæder mange nuværende og tidligere elever, lærere og ansatte på Th. Langs skoler, som synes hun fortjener den anerkendelse.

En glad Theodora
De to skoleledere er overbeviste om, at både den nuværende dagligdag på skolerne og det nye Campus partnerskab er helt i Theodoras ånd. ”Vi håber, hun smiler ned til os og nikker anerkendende, ” siger de og glæder sig til at fejre fødselsdagen den 23. november på Th. Langs Skole og dagen efter på TH. LANGS HF & VUC.

Share This