Vælg en side

Brødrene Rudi (30) og Ronni (27) har begge et stort ønske om at blive bedre til dansk for at skabe et bedre grundlag for at kunne få en læreplads. Det oplever, at danskundervisningen på TH. LANGS HF & VUC tager udgangspunkt i deres situation og hjælper dem videre mod deres mål.

Både Rudi og Ronni går i dag på TH. LANGS HF & VUC for at blive bedre til dansk. De kommer fra Syrien og har været i Danmark i flere år. Rudi har bl.a. haft egen virksomhed som it-supporter, men oplever, at det er svært, når man ikke er helt fortrolig med det danske sprog. Ronni er uddannet idrætslærer fra Syrien, men har i dag ikke mulighed for at bruge sin uddannelse i Danmark bl.a. grundet sproglige udfordringer.

”Vi skal være bedre til dansk”
Begge brødre har et mål om at tage en uddannelse måske som elektriker på Teknisk Skole, da de tror på, det kan være springbræt til et fast job eller måske en uddannelse som ingeniør. ”Men det kræver, at vi kan finde en læreplads,” fortæller Rudi. ”For at kunne finde en læreplads skal vi være bedre til dansk. Det vil vi også rigtig gerne være, da både sproget og jobbet er en vigtig forudsætning for at blive bedre integreret.”

”Hjælper os videre”
Derfor går begge brødre i dag på TH. LANGS HF & VUC, hvor Rudi går på Dansk-G og Ronni på Dansk-basis. ”Vi har begge gået på sprogskolen, og de anbefalede TH. LANGS HF & VUC, da vi ønsker at blive bedre til dansk,” fortæller brødrene. ”Vi oplever, at lærerne her på skolen er rigtig gode til at tage udgangspunkt i der, hvor vi er, og hjælper os med at sætte nogle mål for vores fremtid, som vi kan arbejde mod. Samtidig er det også vigtigt, at vi har hinanden og kan støtte og hjælpe hinanden.”

Share This