Vælg en side

På TH. LANGS HF & VUC er der plads til alle elever og kursister. Unge og voksne, mange kulturer og nationaliteter og alle med hver sin faglige og sociale baggrund.

Skolen har netop afholdt et kulturmøde som en speeddating, hvor elever og kursister fik mulighed for at mødes og tale sammen på en ny måde.

”Det primære formål med kulturmødet for vores elever og kursister er at få gang i dialogen på tværs af nationaliteter og kulturer.” Det fortæller rektor Nanna Skulvad og fortsætter: ”Det var anden gang vi arrangerede den form for multikulturel speeddating for vores elever og kursister, men bestemt ikke sidste gang.”

200 elever og kursister på tværs af kulturer deltog i arrangementet. De fordelte sig på omkring 70 kursister med anden etnisk baggrund, som er i gang med at tage 9. eller 10. klasse, og 130 HF’ere primært med dansk baggrund.

Gang i dialogen
Snakken kom hurtigt i gang rundt om ved bordene og nye kontakter blev skab. Der blev talt om alt lige fra skoler og ældrepleje til det gode liv i Danmark og mange andre lande. ”For mange kan der være en sproglig barriere ved at få gang i dialogen, som netop overvindes ved, at flere nu har haft en lille dialog,” siger Nanna Skulvad. ”Samtidig giver det også flere af vores kursister med anden etnisk baggrund en god mulighed for at få brudt isen og komme i gang med at tale med de danske elever. Det er noget, som begge parter har stor glæde af.”

Se flere billeder fra kulturmødet
Kulturmøde 2017

Share This