Vælg en side

38-årige Thomas startede for tre år siden på TH LANGS HF & VUC’s ordblinde undervisning. I dag har han taget en HF-eksamen og læser til maskinmester.

For Thomas har barndommens skolegang på mange måder været en negativ oplevelse. ”Jeg var ikke så flittig og havde svært ved at følge med i undervisningen,” fortæller Thomas. ”Derfor blev jeg ofte sat i et hjørne af lærerne, så jeg ikke forstyrrede de øvrige. Men det hele faldt jo tilbage på, at jeg har meget svært ved at læse og skrive, fordi jeg er meget ordblind – men det var der ikke rigtig nogen, som havde opdaget dengang.”

Nye muligheder gennem ordblindeundervisning
Thomas blev uddannet kleinsmed og gik i en del år og arbejdede ved filebænken. ”Det havde jeg nok gjort endnu, hvis ikke jeg havde taget mig sammen og var startet på ordblindeundervisningen på TH LANGS HF & VUC,” siger Thomas. ”Det gik rigtig godt, og jeg fik kendskab til mange hjælpemidler som kan støtte mig i både læsning og skrivning. Derfor fik jeg også mod på at læse videre og tog først 10. klasse og herefter en fuld HF-uddannelse.”

Drøm om at blive maskinmester
Thomas store drøm har i mange år været at blive maskinmester, men han havde ikke rigtig troet, det var muligt som ordblind. I dag ved han, at det er det, fordi der findes mange hjælpemidler, som kan hjælpe ham med at læse op og stave. ”Jeg er utrolig glad for de år, jeg har gået på TH LANGS HF & VUC, og de ting jeg har lært der,” siger Thomas. ”Det har i den grad hjulpet mig videre. Det har været hårdt arbejde at blive HF-student, men det har også været det hele værd, når jeg i dag er studerende på Maskinmesterskolen.

Thomas var også med på TH LANGS HF & VUC’s arrangement med fokus på mulighederne for ordblinde. Her blev han interviewet af Bubber.

 

Læs mere om TH. LANGS HF & VUC’s ordblindeundervisning

Share This