Vælg en side

HF er det perfekte valg for John

Efter et år på EUX valgte John Bosco Nshimiyimana at skifte retning. Han går nu på HF på TH. LANGS HF & VUC og befinder sig godt på uddannelsen.
19-årige John går på 1. år på HF2 og interesserer sig meget for sundhed og overvejer en fremtidig uddannelse som sygeplejerske. Derfor stiler han mod linjen ”Sundhed og miljø” på andet år af sin HF uddannelse.

Læs mere

HF giver Cecilie de bedste fremtidige muligheder

Cecilie Kjær Petersen er i gang med de sidste måneder på HF2. Hun har valgt linjen HF Mind med linjefagene psykologi og filosofi, og prioriterer at få en eksamen som åbner mange døre. På HF Mind har Cecilie arbejdet med blandt andet menneskets sanser, tanker, læring og følelser. ”Jeg kan godt se mig selv i et job som folkeskolelærer og efterfølgende tage en diplomuddannelse i specialpædagogik. Jeg vil gerne være speciallærer og gøre en forskel for børn og unge,” fortæller Cecilie, som også er del af den første årgang på Akademiet for Talentfulde Unge på HF.

Læs mere

Sofie har valgt Force-linjen på HF2

Sofie er glad for sport og sætter pris på at kunne kombinere den interesse med sin HF-uddannelse. Sammen med muligheden for at komme i praktik på Flyvestation Karup blev det afgørende for hendes valg af Force som faglinje.
Det sociale sammenhold i klassen, kulturen på THL og samarbejdet med lærerne er også væsentlige elementer i en motiverende og udviklende skoledag for Sofie. ”Jeg har der rigtigt godt i min klasse. Her er ikke noget socialt pres, hvilket er meget befriende,” fortæller Sofie.

Læs mere

På HF er der plads til os alle

Nicoline startede på HF på TH. LANGS HF & VUC (THL) efter 9. klasse. Hun er glad for sit valg af ungdomsuddannelse og føler her er plads til alle uanset alder, udseende og personlighed.
Nicoline Ahrenkiel Farving drømmer om at læse til radiograf og har derfor planer om at flytte til Aalborg efter HF og søge ind på UCN, hvor man kan tage professionsbacheloruddannelsen. ”Da jeg var på brobygning hos THL, talte jeg derfor med en lærer om, hvilken linje på 2. år af HF, det så ville være godt at vælge,” fortæller Nicoline. ”Jeg havde forestillet mig naturfag, men han rådede mig til HF Tech, hvilket jeg nu går efter.”

Læs mere

HF2 passer godt til Omer og hans fremtidsdrømme

Omer Berkel Abdi går på 2. år af HF2. Han kom til Danmark i 2015 og har siden målrettet uddannet sig til at komme på universitetet. Omer er rigtig glad for at gå på TH. LANGS HF & VUC. Sammenholdet i klassen og samarbejdet med lærerne er en stor styrke. ”Det har naturligvis været noget andet i 2020 med meget online undervisning,” siger Omer. ”Men vi har fortsat været gode til at hjælpe og støtte hinanden.”

Læs mere

HF2 på THL er det rette valg for historienørden Nicolai

Nicolai er meget tilfreds med læringsmiljøet på skolen, den høje faglighed og det store engagement fra de enkelte læreres side. ”Jeg er et meget skoledrevet menneske og lidt af en historienørd. Det fungerer fint sammen med dagligdagen på skolen og struktureringen af undervisningen,” fortæller Nicolai.

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC giver Louise en god mavefornemmelse

Både nærvær, en mindre skole og faglige muligheder har stor betydning for Louise. Derfor faldt valget på THL, da Louise skulle vælge, hvor hun ville tage sin HF. ”Før jeg startede på HF, mente mange i min omgangskreds, jeg var en typisk STX-pige,” siger Louise. ”Men jeg var ikke sikker”

Læs mere

På HF på TH. LANGS er der plads til os alle

Efter et halvt år på en anden ungdomsuddannelse og et halvt års arbejde er Freja nu startet på HF på THL. Hun er rigtig glad for det valg. “Her er plads til alle og intet dagligt karakterpres. ”Her følger jeg mig ikke så presset og stresset, som på den anden uddannelse,” siger Freja.

Læs mere

Når kajakroning på eliteplan og en HF-uddannelse går op i en højere enhed

Nanna Brandt Pedersen er elite kajaroer og har et stort ønske om at kunne forene sin sport og videre uddannelse på HF. Det fungerer godt for Nanna på TH. LANGS, hvor hun også får nye værktøjer til at hjælpe hende som ordblind bl.a. gennem specialpædagogisk støtte (SPS).

Læs mere

For Nana var HF det helt rigtige valg efter 9. klasse

Nana Kristensen startede som 15-årig på den 2-årige HF. Hun følger sig godt tilpas på uddannelsen og ser det som en fordel at være færdig på to år.Nana har en drøm om at blive lærer, men inden vil hun gerne ud og se verden og udføre frivilligt arbejde. Planen er, at hun skal rejse med en veninde, når hun bliver 18 år. Hun vil dog have gennemført en ungdomsuddannelse først, og derfor passede det perfekt til hende at tage en 2 årig HF på TH. LANGS HF & VUC. Det giver samtidig også en god ballast til den fremtidige læreruddannelse.

Aldersspændet i Nanas klasse er stort fra 15 til 22 år. ”For mig et det ikke et problem,” fortæller Nana, som startede i klassen som 15-årig. ”Jeg synes klassen fungere godt både fagligt og socialt. Samtidigt det er spændende, at nogle klassekammerater kommer med en helt anden – og længere – historie end min.”

TH. LANGS HF & VUC blev en vigtig trædesten for Sare

Sare startede oprindeligt på STX efter 9. klasse men faldt aldrig rigtig til hverken socialt eller fagligt. Hun valgte derfor at skifte til HF på TH. LANGS HF & VUC efter anbefaling fra sin bror, som tidligere havde gået på skolen – som også er en noget mindre skole. ”Både den faglige og sociale atmosfære på TH. LANGS passede meget bedre til mig,” fortæller Sare. ”Jeg har haft det rigtig godt med mine klassekammerater og har haft et meget positivt samarbejde med lærerne og specielt min vejleder. De havde gennem begge år tid til mig, når behovet har været der, både ved faglige og mere private problemer. Jeg var noget forvirret, da jeg startede på skolen, men fik i samarbejde med min vejleder en afklaring på, hvad jeg gerne ville efter HF. Det gjorde mig meget mere målrettet på 2. år – også i valget af mine valgfag – da jeg nu vidste, jeg gik efter at komme ind på læreruddannelsen.”

Sare blev optaget på læreruddannelsen straks efter hun afsluttede HF. Hun søgte ind på kvote 2 og fik max. point ved optagelsessamtalen. Hendes drøm er at undervise i religion, dansk og historie.

Anne-Louise går på HF og drømmer om at studere litteraturhistorie

Anne-Louise (23 år) går på HF 1. år og har en drøm om at studere litteraturhistorie. Hun har tidligere gået på kokkeskolen i Aarhus og HF i Skanderborg, men fandt først den rette hylde, da hun kom på TH. LANGS HF & VUC.

”Jeg er nu blevet klar til at gå all in på at tage HF-uddannelsen. Det har rigtig stor betydning for min daglige læring og motivation, at lærerne her interesserer sig for os og vil det bedste for den enkelte. Samtidig er de gode til at rose, hvilket også motiverer mig i dagligdagen.”

På TH. LANGS HF & VUC er der plads til mig

Rebecca (18 år) har valgt at gå på HF, da hun ikke helt ved, hvad hun vil efterfølgende. Med en HF-uddannelse står mulighederne åbne. Hun har tidligere gået på STX, men følte ikke, det var det rigtige for hende med så stor en skole og så mange valg.

I dag føler hun sig rigtig godt tilpas på TH. LANGS HF & VUC. ”Her på skolen er der plads til alle – plads til mig. Man bliver ikke sat i bås af hverken kammerater eller lærere. Vi bliver set og respekteret for den, vi er, og vi har et godt sammenhold på tværs af klasser og årgange uanset alder.”

Share This